مجله جغرافیا و توسعه ناحیه ای
Journal of Geography and Regional Development
تاریخچه نشریه فصلنامه جغرافیا و توسعه ناحیه ای
اولین شماره نشریه در پاییز ۱۳۸۲ با عنوان جغرافیا و توسعه ناحیه ای ضمیمه نشریه دانشکده ادبیات و علوم انسانی (علمی - پژوهشی) منتشر گردید. دومین شماره با عنوان نشریه دانشکده ادبیات و علوم انسانی ،ویژه جغرافیا و توسعه ناحیه ای (علمی و پژوهشی) در بهار و تابستان ۱۳۸۳ منتشر شده است. این نشریه از شماره ۴ که ضمیمه نشریه دانشکده ادبیات و علوم انسانی بود، از آن جدا گردیده و به صورت کاملا مستقل منتشر گردید و از شماره ۵ به بعد علمی - پژوهشی می باشد.
اهداف و چشم انداز
حوزه و تخصص نشریه جغرافیا و توسعه ناحیه ای
با توجه به مقیاس مطالعاتی ذکر شده در عنوان مجله، حوزه و تخصص این نشریه به مجموعه علوم جغرافیایی با گرایش های متنوع آن مربوط می شود. حوزه تخصصی اصلی آن، انتشار مقالاتی است که بتوانند مسئله ای مهم در یک ناحیه جغرافیایی را به خوبی شناسایی، تحلیل و راه حل های موثری ارائه کنند. مقاله باید در هیچ نشریه و همایشی ارائه و یا چاپ نشده باشد و دارای محتوایی نظری و یا میدانی منطبق بر حوزه تخصصی مجله باشد. اهم محورهای مورد بررسی در مقالات ارسالی باید متمرکز بر زمینه های زیر باشند:
توسعه ناحیه ای/ منطقه ای
جغرافیای اجتماعی
شهرنشینی و جهانی شدن
توسعه پایدار روستایی
مسکن روستایی
مدیریت شهری و روستایی
تنوع اقتصاد روستایی
اهداف و چشم انداز
نشریه "جغرافیا و توسعه ناحیه ای" با هدف ارتقاء سطح علمی خوانندگان در زمینه مبانی نظری و کاربردی نقش جغرافیا در توسعه ناحیه ای اقدام به پذیرش، بررسی و چاپ دستاوردهای علمی اساتید، محققان و دانشجویان می کند. این نشریه تلاش دارد آخرین نتایج پژوهش هایی که می توانند به حل مسائل متعدد در پهنه نواحی متنوع ایران کمک کنند به اشتراک عموم دانشجویان، محققان و متولیان توسعه بگذارد. برخط بودن نسخه های مقالات چاپ شده در پایگاه/سایت مجله، ابزاری مهم برای تحقق اهداف مجله و چشم انداز آن است. بر این اساس، اولویت ها و خط مشی نشریه برای تحقق اهداف آن به شرح زیر مد نظر است:
نشر و به اشتراک گذاری پژوهش های کاربردی و بنیادی مرتبط با اهداف برنامه ریزی روستایی، شهری و ناحیه ای
ترویج روش های عملی استفاده از علم جغرافیا در عرصه مدیریت و برنامه ریزی روستایی و شهری در قالب ناحیه ای به طور توامان و پیوسته به هم
ارائه راهکارهای عملی به منظور حل مسائل اصلی مرتبط با محیط زندگی در مقیاس روستا، شهر و ناحیه که بتوانند سطح رفاه و رضایت ساکنان را ارتقا بخشیده و در نهایت بتوانند از گسترش بی رویه شهرها جلوگیری کنند