دوفصلنامه تداوم و تغییر اجتماعی

دوفصلنامه تداوم و تغییر اجتماعی

Journal of Social Continuity and Change



پوستر دوفصلنامه تداوم و تغییر اجتماعی

در زندگی اجتماعی، "تغییر" و "نظم" دو نیروی اجتماعی عمده ای هستند که از آغاز شکل گیری دانش علوم اجتماعی، مهمترین دغدغه ذهنی بنیانگذاران آن بوده است. در دوران معاصر، تغییرات پی درپی و پرشتاب، ابعاد و ساختارهای مختلف زندگی اجتماعی، اقتصادی، جمعیتی و سیاسی جوامع گوناگون را به شدت تحت تاثیر قرار داده و در مواردی جریان نظم اجتماعی را مختل و مسائل اجتماعی نوظهور و گسترده ای را در زمینه هایی چون بهداشت، اشتغال، فقر، مهاجرت، حاشیه نشینی، تغییر الگوهای خانواده و طلاق و نظایر آن را دامن زده است. تغییرات اجتماعی در جوامع در حال توسعه ای نظیر ایران که مراحل پیچیده گذار اقتصادی، اجتماعی و جمعیتی خود را طی می کنند، از سرعت، وسعت و پیچیدگی مضاعفی برخوردار است و انطباق یابی جوامع در برابر این نیروهای تغییر، با چالش های گوناگونی توام است. در نتیجه، تلاقی نیروهای "تداوم و تغییر اجتماعی" و آثار و نتائج آن به محوری ترین و کاربردی ترین مباحث حوزه علوم اجتماعی در دوره معاصر تبدیل شده است.

دوفصلنامه "تداوم و تغییر اجتماعی" با هدف ارتقای سطح دانش نظری و تجربی در زمینه چگونگی برهمکنش نیروهای نظم اجتماعی و نیروهای تغییر اجتماعی منتشر می شود. این نشریه با انتشار آخرین دستاوردهای علمی و تجربیات پژوهشی در حوزه موضوعی تداوم و تغییر اجتماعی می تواند به تقویت شناخت، تبیین و مدیریت ابعاد گوناگون دگرگونی های اجتماعی کمک کند. پاسخ به نیازهای پژوهشی و سیاستگذاری، گسترش مرزهای دانش با انتشار نتایج پژوهش ها، فراهم ﺁوردن زمینه بحث و تبادلنظر در بین متخصصان، پژوهشگران، کارشناسان، دانشجویان و علاقه مندان، و نهایتا کمک به توسعه نظریه ها و انعکاس دستاوردها و تجربیات علمی و پژوهشی از رسالت های اصلی این نشریه است.

زمینه های مورد نظر انتشار مقالات عبارتند از:

- دستاوردها و تجربیات علمی و پژوهشی در سطوح خرد و کلان تداوم و تغییر اجتماعی

- تداوم و تغییر در الگوها، رفتارها و روابط اجتماعی در میان افراد، لایه ها و گروه های مختلف اجتماعی

- تداوم و تغییر در ارزش ها، باورها، دیدگاه ها و نگرش های فرهنگی و اجتماعی در میان افراد، لایه ها و گروه های مختلف اجتماعی

- روندهای زمانی تغییر و تحول در فرآیندها و شاخص های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و جمعیتی

- شناخت، تحلیل و مدیریت ابعاد گوناگون تغییرات اجتماعی و پیامدهای آن

- پرداختن به مسائل و نابسامانی های اجتماعی برخاسته از تلاقی نیروهای تداوم و تغییر اجتماعی

- شناسایی علل و پیامدهای تغییر اجتماعی.